Stress och tentaångest

Tentaperiod, inlämningar, deadlines. Våren är en intensiv tid så känner du dig stressad eller orolig är det inte så konstigt. Däremot kan det bli ett problem om du är stressad eller orolig över en längre period utan återhämtning.

Stress i sig är inte farligt, men den kan bli ett problem om du är stressad en längre period utan återhämtning. Om du dessutom upplever tentaångest, eller en generell oro, kan det bli extra jobbigt. 

Det finns mycket du kan göra själv för att hantera stress och oro. På den här sidan samlar vi lite material som kan hjälpa dig, så att du kan komma ur den här intensiva perioden med hälsan i behåll. 


Studentintervjuer

Vad ska jag göra för att hantera stress och oro? Studenter berättar om sina erfarenheter och ger tips på hur de hanterat jobbiga perioder under studietiden. 

Kanske kan det här hjälpa dig?

Stress, tentaångest och perfektionism går ofta hand i hand. För att råda bot på flera av de symtom som kan uppstå kan du behöva se över dina rutiner. 

Andning och återhämtning

Är du stressad och spänd? Testa en andningsövning! Det kan också vara värt att fundera över din återhämtning. När och hur gör du det?